SOB i SEC obeležili Međunarodni dan mladih

1-muzika-na-tockovima-2021-1-53

Međunarodni dan mladih, 12. avgust, tradicionalno je obeležen događajem „Muzika na točkovima“ i večernjim koncertima u sklopu manifestacije „Somborsko leto za mlade 2021“.

Obeležavanje Dana mladih započeto je jedinstvenim događajem „Muzika na točkovima“ u okviru kojeg je nastupao sastav United Noise. Pokretnu binu koja se kretala ulicama Sombora pratilo je nekoliko stotina građana od kojih su najveći broj bili mladi.

1-muzika-na-tockovima-2021-1-4

1-muzika-na-tockovima-2021-1-19

1-muzika-na-tockovima-2021-1-53

1-muzika-na-tockovima-2021-1-77

1-muzika-na-tockovima-2021-1-117

„Muzika na točkovima“  završena je oko 21h dolaskom kamiona na popularni Ćelavi trg.  Nakon toga zabava se preselila u Kabare. Ovde su prvo nastupili somborski bendovi Fusnote i Neozbiljni pesimisti. Nakon Neozbiljnih pesimista, nastupio je poznati splitski sastav TBF, a posle njih i elektropop sastav Nipplepeople.

2-fusnote-1-23

3-pesimisti-1-31

3-pesimisti-1-39

4-tbf-1-4

4-tbf-1-34

4-tbf-1-46

5-nipplepeople-1-9

5-nipplepeople-1-1

5-nipplepeople-1-56

U sklopu manifestacije učestvovala je i novosadska organizacija Prevent koja je predstavila projekat „Ne radi se čoveče”, kao i somborsko udruženje Humanizacija koji su postavili kontejnere za odlaganje limenki.

„Somborsko leto za mlade” održava se od 2009. godine na inicijativu omladinskih organizacija u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Sombora.  Manifestacija se održala pre svega zahvaljujući dobroj saradnji i  istrajnosti aktivista Somborskog omladinskog Boom-a i Somborskog edukativnog centra.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Somborski omladinski BOOM i Somborski edukativni centar, a finansijsku podršku pružili su Grad Sombor i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Podršku manifestaciji pružili su i brojne ustanove i preduzeća: Gradska biblioteka „Karlo Bjelicki“, JKP Vodokanal“, HEINEKEN Srbija, Hotel Andrić, Sportski centar SOKO, JKP Čistoća, Narodno pozorište Sombor, a ogroman doprinos i podršku organizatorima pružili su mladi aktivisti Somborskog omladinskog Boom-a i Somborskog edukativnog centra. 

Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju svim navedenim ustanovama i preduzećima koji su podržali manifestaciju, kao i Policijskoj upravi Sombor, na odličnoj saradnji, naročito tokom planiranja i obezbeđivanja uslova za realizaciju „Muzike na točkovima“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *