20 mladih iz Sombora obučeno za pisanje predloga projekata

img_7827-jpg

U dvorištu Somborskog edukativnog centra u periodu od 29. do 31. avgusta održana je trodnevna obuka za pisanje predloga projekata. Iako je projektom predviđeno učešće maksimum 15 mladih, zbog velikog interesovanja i značaja osnaživanja mladih za doprinos kvalitetu života u lokalnoj zajednici, odlučili smo da primimo 5 učesnika više!

IMG_7827.JPG

Učešćem na obuci mladi su imali priliku da se upoznaju sa osnovama projektnog ciklusa i elementima projektnih predloga, potencijalnim izvorima finansiranja, ali i da targetiraju, po njima, najveće probleme u lokalnoj zajednici te samostalno kreiraju 4 projektne ideje.

IMG_20170831_164055 IMG_20170829_164030

Kako su učesnici/e mahom osnaženi/e i motivisani/e da sa svojim idejama apliciraju na domaće i međunarodne konkurse, u narednom periodu će im omladinski/e radnici/e SEC-a biti na raspolaganju za mentorstvo i podršku prilikom potencijalnog apliciranja sa njihovim projektnim predlozima kod različitih donatora.

IMG_20170829_161314

Obuku su vodili omladinski/e radnici/e SEC-a Srđan Vlaškalić i Bojana Nešović, a realizovana je u partnerstvu sa Somborskim omladinskim BOOM-om u okviru projekta “Projektor – Podsticanje mladih na aktivizam putem obuke za pisanje predloga projekata” koji finansijski podržava Grad Sombor u okviru realizacije LAP-a za mlade.

Fotografije sa obuke možete pogledati OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *