Somborsko leto za mlade 2023

soleto 2023 1X1

Ovogodišnja proslava 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, počeće događajem Dan za nas“ u 18h na platou Županije. Mladi iz Zapadnobačkog okruga predstaviće uspešne aktivističke priče o tome kako su realizovali svoje ideje i projekte i kako su zajedno sa vršnjacima doprineli promenama u lokalnoj zajednici.

Nakon ove aktivnosti počeće događaj Muzika na točkovima“. Na pokretnoj bini/kamionu koji u 19h polazi sa platoa ispred Županije, nastupiće Undo & Bane hosted by: Daba.

„Muzika na točkovima“ podrazumeva povorku mladih koji peške, na biciklima, rolerima, skejtovima i drugim prevoznim sredstvima prate pokretnu binu ulicama Sombora.

Nakon pokretnog koncerta, Somborsko leto za mlade 2023″ seli se u letnji kabare (prostor između pozorišta i biblioteke) gde će od 21h nastupiti sledeći izvođači:

  • Stonehenge band
  • Maršali
  • Majkan
  • E-play
  • Undo & Bane hosted by: Daba

Ulaz na sve aktivnosti je BESPLATAN.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Somborski omladinski Boom i Somborski edukativni centar, a pokrovitelji su Grad Sombor i projekat Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.

Dodatnu podršku manifestaciji, kao i prethodnih godina, pružaju JKP „Čistoća“, JKP „Vodokanal“, Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki”, Narodno pozorište Sombor, Sportski centar „SOKO“ i HEINEKEN Srbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *