SOB i SEC priredili spektakl povodom Međunarodnog dana mladih u Somboru

Tradicionalnim događajem „Muzika na točkovima“ i večernjim koncertima obeležen je 12. avgust Međuarodni dan mladih u sklopu manifestacije „Somborsko leto za mlade 2018“. 

Muzika na tockovima 2018 (117 of 123)

Manifestacija je prvi put održana 2009. godine na inicijativu omladinskih organizacija u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Sombora i održala se zahvaljujući dobroj saradnji i  istrajnosti pre svega aktivista Somborskog omladinskog Boom-a i Somborskog edukativnog centra.

Događaj je započeo spektaklom „Muzika na točkovima“ u okviru koje je prvi put od nastanka manifestacije na kamionu svirao bend sa kompletnom opremom.

Muzika na tockovima 2018 (38 of 123)

Energični sastav Iskaz iz Pančeva, širio je pozitivnu energiju sa pokretne bine kamiona koji se kretao ulicama Sombora praćen kolonom od nekoliko stotina građana od kojih su najveći broj bili mladi, a veliki broj posetilaca manifestacije došao je specijalno za ovu priliku i iz drugih krajeva regiona.

Muzika na tockovima 2018 (15 of 123)

Muzika na tockovima 2018 (48 of 123)

„Muzika na točkovima“ je završena oko 21 čas dolaskom kamiona na popularni „Ćelavi trg“, a nakon toga zabava se preselila u Kabare (između Biblioteke i Pozorišta) gde je najpre nastupio somborski bend Fusnote koji je zagrejao atmosferu i napravio dobar uvod najavivši beogradsku grupu Zemlja gruva koja je laganim ritmovima i sjajnim vokalom Ane Konstrakte dala poseban pečat ovogodišnjem Somborskom letu za mlade.

Fusnote (3)

Zemlja gruva (5)

Zemlja gruva (22)Atmosfera je dostigla vrhunac tokom svirke kultnog benda Disciplin A Kitschme na koju je somborska publika čekala više od 20 godina! Tokom njihovog nastupa, u jednom trenutku prostor između Biblioteke i Pozorišta je postao tesan za sve koji su želeli da prisustvuju koncertu, a Koja i ekipa su na zahtev publike izlazili na bis!

Disciplina (5)

Disciplina (54)

Disciplina (19)Niški sastav Stereo banana nastupio je nakon ponoći i atmosferu doveo do usijanja, dok je koncert završen još jednim nastupom benda Iskaz, ovog puta na stabilnoj bini u Kabareu do ranih jutarnjih časova.

Stereo banana (17)

Brojni posetioci dele mišljenje da je ovogodišnji događaj bio najspektakularniji od početka organizovanja manifestacije, a značajnu podršku organizatorima pružili su Grad SomborMinistarstvo omladine i sporta Republike SrbijePokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i brojne ustanove i preduzećaGradska biblioteka „Karlo Bjelicki“, Turistička organizacija Grada SomboraJKP Energana, JKP Zelenilo, JKP Čistoća, Kolping Srbije, Gradska pivnica, Godo PUB i Narodno pozorište Sombor, a ogroman doprinos i podršku organizatorima pružili su mladi aktivisti Somborskog omladinskog Boom-a i Somborskog edukativnog centra. 

Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju svim navedenim ustanovama i preduzećima koji su podržali manifestaciju kao i Policijskoj upravi Sombor na odličnoj saradnji, naročito tokom planiranja i obezbeđivanja uslova za realizaciju „Muzike na točkovima“. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *