SOB i SEC obeležili Međunarodni dan mladih

111

Dan mladih smo proslavili uz zvuke bendova Stonehenge, Maršala, Majkana i E-play-a. Ovogodišnja proslava 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, započela je događajem „Dan za nas”. Bojana Filipović, Jelena Štulić, Lidija Hornjak, Vukašin Šljukić, Vuk Stoisavljević i Sara Smiljanić predstavili su uspešne priče o tome kako su realizovali različite ideje i inicijative i kako su na taj način doprineli promenama u lokalnoj zajednici.

Nakon ove aktivnosti počeo je događaj „Muzika na točkovima”. Na pokretnoj bini/kamionu nastupali su Undo & Bane hosted by: Daba. Kamion koji se kretao po glavnoj ulici Sombora pratila je kolona građana, u kojoj su većinu činili mladi. Nakon pokretnog koncerta, program „Somborskog leta za mlade 2023” nastavljen je u letnjem kabareu. Ovde su prvo nastupili Stonehenge band i Maršali, a posle njih Majkan i E-play.

Somborci su imali priliku da posete i sajam socijalnog preduzetništva na kojem su izlagači bili: Dnevni boravak OŠ „Vuk Karadžić”, Somborske šnajderke, Udruženje slepih Sombor i preduzeće Evo Ruka iz Beograda.

Posetioci manifestacije su zahvaljujući Klubu stonog fudbala „Zanzibar” mogli da zaigraju stoni fudbal, ali i da čuju više o stilovima igre, materijalima, pravilima i svemu onom po čemu se ovaj sport razlikuje od drugih.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Somborski omladinski Boom i Somborski edukativni centar, a pokrovitelji su Grad Sombor i projekat Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije

Dodatnu podršku manifestaciji, kao i prethodnih godina, pružili su JKP „Čistoća”, JKP „Vodokanal”, Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki”, Narodno pozorište Sombor, Sportski centar „SOKO” i HEINEKEN Srbija. Ogroman doprinos i podršku organizatorima pružili su volonteri Somborskog edukativnog centra i Somborskog omladinskog Boom-a. Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju volonterima, svim građanima koji su posetili manifestaciju, kao i svim navedenim ustanovama i preduzećima koja su podržali događaj, kao i Policijskoj upravi Sombor, na odličnoj saradnji, naročito tokom planiranja i obezbeđivanja uslova za realizaciju „Muzike na točkovima”.

Kategorije: VESTI

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *