O nama

Živiš u Somboru gradu, a menjao bi, putovao bi, učio bi, družio se… Do sada ste ti i ekipa maštali , zamišljali… kako bi bilo da … e pa moze! Zajedno!

Literarne radionice, filmovi, koncerti klasične muzike, koncerti etno muzike i raznorazne svirke, promocije knjiga, radionice, seminari, studijska putovanja, druženje sa mladima, omladinske inicijative, aktivizam, volontiranje za lepsi i bolji grad… sve je to Somborski Omladinski Boom radio.

Somborski Omladinski Boom (ili kako nas kraće vole zvati SOB) je organizacija entuzijasta spremnih na aktivnosti za sve nas, aktivnosti za mlade, aktivnosti za TEBE. Somborski Omladinski Boom možeš biti i TI!

Knjiga za jedan dan, projekcije i promocija kratkih i studentskih filmova, koncerti (TAJJ, ROMANO DROM, Agora, POP UPS, Line Out, Unique+Wicked Coffee Shoppers, Strah od letenja…), inicijativa za renoviranje Doma omladine („Uključi se“), Inicijativa za Lokalnu kancelariju za mlade, inicijativa za Lokalnu strategiju za mlade, promocija Akcionog Plana politike za mlade u Vojvodini, partnerMinistarstva omladine i sporta pri procesu izrade Nacionalne strategije za mlade, studijska putovanja (Sietl, Oland, Tirana, Vukovar)… …su samo nešto sto je entuzijazam mladih u Somborskom Omladinskom Boom-u uradio.

Do sada je SOB radio sa: lokalnim upravama (Sombor, Kula, Apatin, Odžaci, Bač, Bačka Topola i Mali Iđoš), sa Ministarstvom za omladinu i sport, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, Univerzitetom u Novom Sadu, Studentskim kulturnim centrom – Novi Sad, Građanskim inicijativama, BCIF, CeSID, ONO, RFM, SUNS, Propeler, Pogon, SO Open, Ravangrad, Ravangrad – Change, Somborsko leto, Kvalitetno otpadanje…

SOB se družio i radio sa mladima sa sela i iz grada, iz države i inostranstva, sa onima koji mogu, koji hoće, koji znaju i koji bi da znaju… SA TOBOM!

MLAD(A) SI!? MOŽEŠ SA NAMA! MOŽEŠ KAO MI!

SOMBORSKI OMLADINSKI BOOM